preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Vinkovci

Login

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Naš YouTube kanal

Školski kurikulum objavljen na mrežnim stranicama škole, dostupan je učenicima, roditeljima i svima zainteresiranima za život i rad škole.

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

 

JEL'


Jel´ na nebu ima zvijezda,
koja sjaji samo za te?
Jel na nebu ima anđel,
koji pazi samo na te?

Jel´ u travi ima cvijeće,
koje miriše od sreće?
Jel´ u šumi ptica ima,
koje mašu krilima?

Jel´ u gori raste jela,
koja izreć´ ne bi smjela,
koliko me voliš ti,
koliko te volim ja?

Jel´ po moru brodić plovi,
svojim pramcem vale lomi?
Jel´ nad rijekom mostić stoji,
ispod sebe ribe broji?

Jel´ u bajci živi vila,
koja izrekla bi svima,
koliko me voliš ti
koliko te volim ja?

Borislav Đurinec

Hrvatska enciklopedija

Prometna učilica

Sigurniji internet

Dislajkam mržnju

Google prevoditelj

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest o održavanju nastave
Autor: Mirjana Levanic, 15. 3. 2020.

Poštovani učenici i roditelji,
sukladno trenutnoj situaciji te preporukama Stožera civilne zaštite i Ministarstva znanosti i obrazovanja odgađaju se sva natjecanja i smotre na području Vukovarsko-srijemske županije do daljnjeg.
OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE
Ministarstvo znanosti i obrazovanja je svim školama u dopisu dalo smjernice za moguće održavanje nastave na daljinu. U dopisu je navedeno što škole trebaju napraviti da bi takav oblik nastave mogao biti u funkciji ako se za to pokaže potreba. Prijelaz na sustav poučavanja na daljinu u svega tri tjedna, koji uključuje danonoćnu pripremu izuzetno je zahtjevan, zahtjeva motivirani rad, odgovornost i 
disciplinu svih uključenih, ali u tome smo zajedno i uz preuzimanje odgovornosti svjesni smo da ćemo mnoge probleme rješavati u hodu.

Linkovi za ulaz u virtualnu učionicu bit će objavljeni na ovoj stranici (5.-8. razredi).
Poštovani roditelj i učenici, hvala vam što se pridržavate naputaka Škole. 
Više...

  Ravnatelj Ivan Županić, prof.


Naša škola od jučer odrađuje sve potrebne korake u tom smislu, ali zbog raznoraznih objektivnih razloga morati ćemo žurno obaviti predradnje kako bismo mogli ispoštivati  navedene rokove. Roditelje i učenike molim za razumijevanje, cilj je do srijede uspostaviti funkcionalni sustav učenja na daljinu, o čemu ćete na vrijeme biti obaviješteni o potrebnim radnjama kako bi bili uključeni u virtualne 
razrede. Međutim, svi učenici mogu već od ponedjeljka pratiti nastavu putem HRT 3 (razredna nastava) i Sportske TV (svi ostali učenici). 
Dodatno o sustavima za online nastavu: Sustavi lokalno, ali niti globalno nisu dimenzionirani za ovakvo opterećenje pa rade usporeno i ponekad sa zastojima. Molimo za strpljenje i razumijevanje. Stoga će sva komunikacija, ako dođe do pucanja sustava ići mailovima, kako MZO-a s ravnateljima, tako i ravnatelja s učiteljima i razrednika s učenicima. Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, ali ne treba inzistirati da to rade u realnom vremenu 
(sinkrono), nego tijekom dana jer možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze. Roditelje i učenike upućujemo na redovito praćenje naše mrežne stranice na kojoj će biti objavljivane sve informacije o održavanju nastave.
Prije svega učenici povezuju svoj 
AAI@edu.hr identitet (korisničko ime: ime.prezime1@skole.hr koje svaki učenik ima i koristi za gledanje ocjena na eDnevniku, npr.) sa servisom Google. Nakon toga će se moći 
(uvijek sa svojim 
AAI@edu.hr identi-tetom, a ne @gmail.com računom) 
pridružiti u virtualne učionice svog razreda.Molimo učenike da provjere svoje korisničke podatke na sljedećoj poveznici:  
https://provjera.skole.hr
Detaljnije upute su već dane većini učenika u školi, a nalaze se i u 
privitku u pdf obliku. Učenici 5. i 7. razreda dobit će tablete od kojih većina ima pristup internetu preko SIM kartice.
Učenici 6. i 8. razreda, na žalost, nemaju tablete i trebali bi se koristiti kućnim računalima, tabletima i telefonima. Kao škola ćemo u granicama naših mogućnosti pokušati pomoći svima onima koji doma nemaju neki takav uređaj. Razrednici o tome vode brigu. 
Učenici razredne nastave neće koristiti ovu Google platformu. Upute kako će komunicirati sa školom dobit će izravno od svojih razrednica. Svaki će razrednik u predmetnoj nastavi organizirati  "virtualan razred" u kojemu su svi učenici i predmetni nastavnici tog razreda.
Linkovi za ulaz u virtualnu učionicu bit će objavljeni na ovoj stranici (5.-8. razredi).
Poštovani roditelj i učenici, hvala vam što se pridržavate naputaka Škole.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju