2018-01-23 10:18:07

Micro:bitovi za 80 učenika šestih razreda

      80 mikroračunala podijeljeno je učenicima šestih razreda nakon završenog osnovnog tečaja za rad s micro:bitovima. Tečaj se održao za vrijeme zimskih praznika od 27. do 29. prosinca 2017. u informatičkoj učionici naše škole i 22. siječnja 2018. Tečaj su organizirali i održali učitelji Josip Funarić, dipl. ing., učitelj Tehničke kulture i Mirjana Levanić, mag. inf., učiteljica Informatike.

      Nakon završenog tečaja svi učenici su dobili micro:bitove na korištenje kod kuće. Mikroračunala će osim kod kuće koristiti i na nastavi Informatike. Završetkom drugog polugodišta svi učenici će vratiti micro:bitove školi, a onda će se isti upotrijebiti u novoj školskoj godini za nove učenike šestih razreda. Mikroračunala su u vlasništvu škole koja će ih sustavom nasljeđivanja posuđivati učenicima na razdoblje od godinu dana, odnosno tijekom pohađanja 6. razreda. Više informacija potražite pod opširnije. Tamo možete pronaći i upute i zadatke za micro:bitove, a u foto-galeriji možete vidjeti slike s tečaja. 

Mirjana Levanić, učiteljica Informatike

  Kako se naša škola se prijavila za sudjelovanje u projektu ProMikro koji provode CARNet, Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih - IRIM i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kojemu je cilj uvođenje algoritamskog načina razmišljanja i problemskog pristupa kod učenika osnovnih škola uporabom mikroračunala, učiteljica Mirjana Levanić je održala tečaj za rad s micro:bitovima i svim ostalim učenicima od petog do osmog razreda koji pohađaju izborni predmet Informatika.

      Učenici su bili zadovoljni i oduševljeni micro:bitovima. Svi su se složili kako je mini računalo micro:bit jednostavno, oslobođeno ozbiljne memorije, čita samo jedan kod, a lagano i zabavno za programiranje. Nadamo se da će naši osnovnoškolci i dalje nastaviti s programiranjem i biti uzor svim ostalim učenicima. 

 

Osnovna škola Josipa Kozarca Vinkovci