2017-09-21 08:28:34

Sigurnost u prometu

U srijedu, 13. rujna 2017., prvašići osnovne škole Josipa Kozarca imali su priliku poslušati kratko, ali zanimljivo predavanje o sigurnom ponašanju u prometu. Akcija je namijenjena prvenstveno prvašićima, ali i drugoj djeci u dobi od 5 do 8 godina. Osim razgovora s djelatnicima policije koji su govorili i prikladno objašnjavali djeci kako se sigurno ponašati u prometu i kako sigurno prijeći cestu te ih upoznali s određenim prometnim znakovima, posebno zanimljiv  bio je praktični dio. U praktičnom dijelu svi učenici prvih razreda su pod vodstvom svojim učiteljica, a uz navođenje policije, pravilno prešli zebru uz semafor koji su promotivno bili postavljeni na školskom igralištu osnovnih škola Josipa Kozarca i Ivana Gorana Kovačića. Naučili su i da na prijelazima gdje nema semafora moraju stati, pogledati lijevo, desno pa opet lijevo i tek tada prijeći preko ceste. Više...

Mogli su pogledati izloženi policijski motor i postaviti pitanja ako ih imaju. Posebno su se razveselili poklonima koji su im podijeljeni u okviru edukacijskog programa.

Prometno – edukativna akcija pod nazivom „Sigurno u školu s HAK-om“ organizirana je od strane Hrvatskog autokluba u suradnji s Autoklubom Vinkovci. U cjelokupnu provedbu aktivnosti uključeno je i Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb. Ostale slike potražite u foto-galeriji. 


Osnovna škola Josipa Kozarca Vinkovci