preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Vinkovci

Login

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Naš YouTube kanal

Anketa
Jesi li zadovoljan ostvarenim uspjehom na kraju školske godine?Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

I reći ću vam samo još jednu stvar

ZAPAMTITE VUKOVAR!

18.11.1991.

POČETAK ŠKOLE

 

Hura! Hura!

Kakva bura!

-Iz oblaka?

-Ne, od đaka!


Rujan ruji rujno voće,

u rujnu i škola poče.

Igrališta puna cike,

puna cike, puna vike!

Započele igre nove,

svatko gradi nove snove.

 

Milan Taritaš

Hrvatska enciklopedija

Prometna učilica

Sigurniji internet

Dislajkam mržnju

Google prevoditelj

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zahvala Rotary klubu Vinkovci na vrijednoj donaciji
Autor: Mirjana Levanic, 25. 4. 2017.

Vrijedna grupa učenika, malih robotičara, već godinu dana redovito sudjeluje na natjecanjima Croatian Makers lige. Učiteljica Informatike Mirjana Levanić, magistrica informatike, prepoznala je veliki potencijal projekta koji je pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih iz Zagreba, odnosno njihov predsjednik Nenad Bakić. Cilj projekta je doniranje osnovnim školama 5 robota mBota i omogućavanje obrazovanja u području robotike, automatike i programiranja. Učenici više dobne skupine, od šestog do osmog razreda: Lovro Lešić, Roko Špehar, Matej Lončar i Oleg Škrivanko 7. razred, Tomislav Celić i Karlo Cindrić 8. razred, su veoma zadovoljni na usvajanju znanja i vještina programiranja robota mBota.

Naša je škola jedna od 18 osnovnih škola na području Vukovarsko-srijemske županije koja sudjeluje u Croatian Makers ligi. Naš veliki trud i zalaganje je prepoznao Rotary klub iz Vinkovaca koji je odlučio nagraditi naše vrijedne učenike i učitelje donacijom 8 robota  mBota.

U našoj učionici Informatike, 25. travnja 2017., predsjednik Rotary kluba Goran Matoš obratio se prisutnim članovima kluba, učenicima i učiteljima, toplim riječima podrške u daljnjem radu s robotima i usvajanju novih znanja. Na vrijednoj donaciji Rotary kluba, u ime ravnatelja, učitelja škole i svih učenika zahvalila se pedagoginja Kata Piršljin upoznavši članove Rotary kluba s odličnim rezultatima naših učenika i učitelja na natjecanjima. Na donaciji su se zahvalili učenici i učiteljica Informatike Mirjana Levanić, prezentirajući članovima kluba kako se programiraju roboti mBoti i na koji način oni rade.

Zahvaljujući hvalevrijednoj donaciji Rotary kluba Vinkovci, moći ćemo svoje znanje prenijeti i svim ostalim učenicima. U nastavi izbornog predmeta Informatike, pomoću robota mBota, zornije ćemo pokazati što je programiranje i koliko ono može biti jednostavno i zabavno. Nadamo se kako će sve više djece zavoljeti rad s robotima i dati im dobre temelje u učenju programiranja na ozbiljnijim i težim programima koji ih čekaju u srednjoj školi.

Mirjana Levanić, učiteljica Informatike


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju